Bez dijete do savršene figure?

Bez dijete do savršene figure - Xplode Nutrition - Siplementi Srbija

Kako da smršate bez dijete? Kako da ostanete siti, a da imate figuru kakvu ste oduvek želeli?

Sve je moguće ukoliko se budete pridržavali sledećih 5 pravila:


JEDITE PROTEINE U TRI OBROKA

Jedite proteine u tri osnovna dnevna obroka. Proteini će vas više zasititi od ugljenih hidrata ili masti, a podstaći će rad vašeg metabolizma i unaprediti kontrolu šećera u krvi. Konzumiranjem proteina stimulisaćete mišićni rast kao, ali ćete i ubrzati procese u telu koji regenerišu tkivo između fizičkih napora. Većim unosom proteina povećaćete izgradnju mišića za 25 procenata u odnosu na ljude koji uzimaju prosečnu dozu ovog nutrijenta, piše američki Men’s Health.


JEDITE ZELENIŠE KAD GOD IMATE PRILIKU

Ukoliko želite vitko telo, onda je najbolje da umesto ugljenih hidrata i druge visokokalorične hrane više konzumirate povrće. Zdrave zelene namirnice poput spanaća, brokolija i špargle će vas učiniti sitim duže vreme, a u kombinaciji sa paradajzom, šargarepom, pečurkama i bundevama obezbedićete svom telu sve neophodne nutrijente.


OBAVEZNO ŠEJK POSLE TRENINGA

Vežbanjem trošimo kalorije i gradimo mišiće, ali fizička aktivnost utiče i na to kako ćemo absorbovati nutrijente u organizmu. Uzimanjem 20 do 30 grama whey proteina nakon treninga poboljšaćemo taj proces. U tom slučaju u našem organizmu će doći do oslobađanja aminokiselina koje će pojačati rad digestivnih organa, što znači da ćemo brže topiti masne naslage u telu.


100% Whey protein

100% Whey Protein

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani.

Odaberite jedan od 4 vrhunska okusa:

Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila

Brza dostava širom Srbije ☎ +381 64 429 1118

100% Whey Protein - poruči odmah


MISLITE O SKROBU KAO GORIVU ZA VAŠ ORGANIZAM

Trening naše mišiće pretvara u sunđere za ugljene hidrate. Upravo zato je vreme nakon vežbanja najidealnije za unos ove vrste hrane. Vremenski rok u kome naše telo troši ugjene hidrate je između 60 i 120 minuta, pa u okviru tog vremena možemo slobodno jesti pirinač, hleb i testeninu u umerenim količinama tri puta nedeljno.


UŽINAJTE PROTEINE I MASTI

Užina koja će biti kombinacija proteina i masti biće odličan nutritivni most između dva obroka. Na taj način telo će biti primorano da skladišti masti za energiju što je dobro, jer ćete se boriti protiv gladi dok će vam sve vreme šećer u krvi biti u skladu. Kada govorimo o mastima, potrebno je da unosite različite varijacije ovog nutrijenta, od maslinovog ulja do orašastih plodova kao što su kikiriki, bademi, orasi i pistaći. Ova hrana bogata vlaknima suzbiće napade gladi.


KAKO DA SE PRIDRŽAVATE OVOG PLANA?

PRVA FAZA: prvih 30 dana, pratite svih pet pravila

DRUGA FAZA: sledećih 30 dana, napravite dve male promene – izbacite skrob posle treninga (svi ugljeni hidrati neka budu iz voća i povrća) i nemojte da užinate u danima kada trenirate, ali i dalje možete da pijete šejk nakon treninga

 

Tags: dijeta, mršavljenje, povrće, proteini, Proteinski šejk, whey protein
Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.