Proteinski kolač s kikiriki puterom i čokoladom (bez pečenja)

Proteinski kolač s kikiriki puterom i čokoladom - Xplode Nutrition

Kolači mogu biti itekako zdravi i hranjivi, ako su složeni od pravih sastojaka i ako su prilikom njihove pripreme eliminisani svi oni elementi sa crne nutricionističke liste, a koju predvode rafinirani šećeri, inače osnovi sastojak velike većine kolača.

Dok se mnogi sada pitaju kako je uopšte moguće napraviti kolač bez šećera, prijedlog sa detaljnom listom sastojaka i načinom pripreme kolača s kikiriki puterom i čokoladom, biće sasvim dovoljan odgovor.

Sastojci potrebni za čokoladni kikiriki kolač

  • 1 šolja (227 grama) prirodnog kikiriki putera
  • 1/2 šolje (108 grama) nešećerenog bademovog mleka
  • 1/2 šolje (75 grama) badema
  • 3 mjerice (75 grama) whey proteina s aromom čokolade
  • 1 kašićica stevije

Creatine CreaPure 500 gr

Kreatin

pomaže stvaranje većih skladišta ATP-a u mišićima i na taj način obezbedjuje više energije za bolje performanse. Kreatin direktno povećava mišićnu sintezu proteina, povećava veličinu mišićnih ćelija i mišićni rast. To je supstanca koja se prirodno nalazi u ljudskom telu, nije toksičan čak ni u većim dozama. Višak kreatina se izlučuje iz tela.

Kada koristite kreatin suplemente, mišićna masa je tvrđa, punija i omogućava veći broj ponavljanja u toku vežbanja. Takođe, efekat pumpanja tokom treninga značajno se povećava

Creatine CreaPure 500 gr


Priprema kolača

U posudi ugrijati kikiriki puter kako bi omekšao, dodati bademovo mleko i izmešati masu. Samleti ili izdrobiti bademe, te ih dodati u ugrijanu mješavinu zajedno sa mjericama whey proteina xplode nutrition i stevija zasladjivacem, te dobro izmešati masu kako bi dobila jedinstvenu strukturu.

Masu formiranu u kvadrat prebaciti na masni kuhinjski papir ili plastičnu foliju, a zatim uviti krajeve kako bi se kolačići mogli preneti u frižider. Nakon sat vremena hlađenja, kolače izrezati 8 redova i držati ih u frižideru svaki put do posluživanja.

Sastav jednog kikiriki čokoladnog proteinskog kolača

1 kolač u prosjeku ima oko 61 gram, a sastav izgleda ovako:

  • Kalorija: 254
  • Ugljikohidrati: 12 grama
  • Masnoće: 17 grama
  • Proteini: 16 grama

 

Tags: proteinski kolač, Stevia, whey protein
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.