Zašto ne treba spavati posle vežbanja

Zašto ne treba spavati posle vežbanja

Doktori savetuju da posle treninga ne smete spavati barem 2 sata, a evo i zašto...

Trening predstavlja veliki fizički napor za naše telo i normalno je da posle treninga želite da se odmorite. Međutim, ono što nikako ne smete raditi jeste da legenete da spavate posle treninga. Doktori i fitnes stručnjaci smatraju da morate biti budni najmanje 2 sata posle treninga kako bi se vaše telo normalizovalo, jer ako legnete da spavate posle teških vežbi, možete imati problema.


Whey protein 2kg + BCAA Glutemine 500gr

VOLUME PACK
Xplode Volume paket za povećanje volumena mišića.

100 % Whey protein 2 kg  +  BCAA Glutamine 500 gr

100% Whey protein iz surutke spada u proteine sa vrlo visokom biološkom vrednošću, a to znači da se brzo apsorbuje. Zato, za razliku od sporije apsorbujućih proteina, iz mleka i jaja, on treba da se uzima u manjoj količini, u kraćem periodu pre i posle treninga, a u kombinaciji sa proteinima iz mleka ili jaja može da pokrije potrebe za proteinima tokom celog dana.

BCAA + GLUTAMINE je idealno rešenje za ljude koji žele da povećaju mišićnu masu i snagu bez povećanja masnog tkiva. Ovaj preparat pomaže u sagorevanju masti, povećava kondiciju, snagu i izdržljivost, pomaže rastu čiste mišićne mase i ubrzava metabolizam.

PORUČI


Dok trenirate, vaš puls se ubrzava, kao i vaš metabolizam. Srce radi jačim tempom i čitav vaš organizam je u hiper stanju. San sve ove procese znatno usporava, a ako posle jakog treninga legnete da spavate, doćiće do drastične promene u vašem srčanom pulsu, što može dovesti do kardiovaskularnih problema.

Da spavanje ne bi izazvalo poremećaj srčanog ritma, telu je potreban postepeni prelaz u stanje mirovanja – a to mora potrajati barem 2 sata.

Zbog toga izbegavajte treninge kasno uveče posle kojih morate odmah ići u krevet jer ćete tako ugroziti vaše zdravlje. Ili birajte treninge ujutru, jer ćete posle treninga imati ceo dan za druge aktivnosti koje će dovesti do toga da se vaše telo na prirodan način normalizuje.

 

Tags: spavanje, vezbanje
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.