Marisela Grandić na Svetsko prvenstvo u Francuskoj

Član Xplode tima,  Marisela Grandić, prvog decembra putuje na Svetsko prvenstvo u Francuskoj, koje se održava u gradu Bijaric.

Marisela nastupa u kategoriji "fitness" , poznata kao najteža kategorija, zbog elemanata gimnastike i akrobatike. Takmičenje se organizuje po pravilima federacije IFBB. 

NOVA FITNES NAUKA

Vaše telo sadrži dosta mišićnih vlakana tipa I (sporog trzaja) koji su zaduženi za izdržljivost. Pored toga sadrži i vlakna brzog trzaja IIb, zadužena za „sve ili ništa“ pokrete – skokove, sprinteve i podizanja. Između ova dva tipa su i brza vlakna IIa koja su „na zadatku“ nekoliko minuta. Mišićna vlakna tipa IIb ne samo da su najveća, nego ona imaju i najveći potencijal da postanu još veća.

Marisela Grandić - Penjanje uz uže!

Penjanje po užetu vežbalo se u staroj Grčkoj kao deo „gimnastičkog treninga“. Grci su prepoznali vrednost penjanja i koristili ga kako bi postali jači. Galen za kojeg se smatra da je bio trener mnogobrojnih olimpijaca primjenjivao je penjanje po užetu u treningu svojih sportista.

XPLODE NUTRITION NA SAJMU SPORTA BEOGRAD 2016

Ovogodišnji Sajam sporta okuplja preko 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, najvažnije sportske visokoškolske ustanove i predstavnike najznačajnijih sportskih institucija u zemlji. Pored državnih sportskih saveza i komiteta, na Sajmu sporta, predstaviće se i mnogobrojni izlagači sportske opreme, suplemenata, ishrane, oporavka i rehabilitacije sportista.

IFBB PRVENSTVO SRBIJE U BODYBUILDINGU I FITNESS-u.

Savez Srbije za Bodybuilding, fitness, body fitness i aerobik je član Internacionalne Federacije za Bodybuilding i Fitness, која окuplja 196 nacionalnih federacija; priznat je i dotiran Мinistarstva omladine i sporta. I ove godine u Oktobru mesecu, tačnije 16.oktobra 2016 godine održaće se Prvenstvo Srbije u Bodybuildingu i fitnessu. Xplode Nutrition je generalni sponzor sa nagradama i obezbedio je za preko 20 kategorija dijetetske suplemente Xplode Nutrition. Takođe, Xplode Nutrition već zadnje tri godine učestvuje na svim prestižnim takmičenjima u zemlji u okviru IFBB Federacije, a od ove godine ima i svoj klub XPLODE TEAM koji će nastupiti na Državnom takmičenju u punom sastavu i to: Teodora Dunja Stevanović (Bikini Fitness), Milica Kalinić (Bikini Fitness), Barbara Armbruster (Fitness), Marko Milošević (Body Classic), Slobodan Grujičić (Body Classic) i Stefan Savić (Bodybuilding Juniori). Nadamo se da ćemo uspešno startovati u jesenjoj sezoni takmičenja.

ČETVRTI BROJ MAGAZINA GYM GYM U PRODAJI!

Predstavljamo vam četvrti broj Magazina Gym Gym koji je u prodaji od 12. Avgusta. Reč je o jedinstvenom i modernom Bodybuilding i Fitness magazinu koji je koncipiran na 52 kolorne strane tako da „pokrije“ gotovo sve sfere Bodybuildinga i Fitnessa kao i zdravog načina života.

ŠTA JE FITNESS?

Fitnes – termin ili nov način vežbanja, stil života i filozofija, slobodno vreme i društvo, status i imidž, zadovoljstvo, potreba i raspoloženje, dobra pripremljenost u sportu, dobra kondicija, aktuelnost, savremenost i profitabilnost, modni trend. Možemo slobodno reći da je fitnes više ili manje sve od gore navedenog!

RECHARGE PACK

Za osobe koje se bave sportom, profesionalno ili rekreativno, veoma je važna pravilna ishrana, a naročito unošenje dovoljne količine proteina. Proteini se sastoje od aminokiselina, a one su u najvećoj meri zaslužne za funkcionisanje organizma.

PREDNOSTI JUTARNJEG TRENINGA

Česte su rasprave o dodatnim vrednostima kardio treninga koji se radi ujutro. Mada mnogi često osporavaju prednosti jutarnjeg kardio treninga, nekoliko činjenica se ne može zaobići, ali da bi se shvatile prednosti, prvo moramo shvatiti kako funkcioniše naše telo.

Pages

Copyright © 2023, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.