Vežbe koje možda radite potpuno pogrešno

Vežbi koje možda radite potpuno pogrešno
IZDRŽAJ NA NADLAKTICAMA

Najčešća greška koja se potkrada pri vežbanju planka jeste položaj leđa, koja nisu ispravljena već potpuno iskrivljena. Osim položaja leđa, veoma je bitan i položaj kukova, jer ne treba da budu previše visoko, jer će to stvoriti nepotrebnu tenziju na vaša ramena.


Whey protein sa Steviom

Whey protein sa Steviom

Whey protein sa Steviom kompanije Xplode Nutrition je blend protein, mix 3 vrste proteina i to whey proteina concentrata 80%, caseinata i soja isolata.

Odlično formulisan sa sadržajem enzima za varenje, kao i prirodnim zaslađivačem Stevia. Organizmu obezbeđuje blokove aminokiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo.

Whey protein sa Steviom


ČUČNJEVI

Čučnjevi su važan deo vašeg programa dizanja tegova, ali muškarci prave mnogobrojne greške dok ih izvode. Najčešće greške većine momaka prilikom izvođenja čučnjeva jeste što se ne spuštaju dovoljno duboko, što su skloni da vrše pritisak na prste, a ne na petu, kao i nepravilan položaj kolena i kukova prilikom izvođenja vežbe.


MILITARI PRES

Najčešću grešku kod ove vežbe predstavlja putanja tega. Neki muškarci prave polukružnu putanju tega od grudi do iznad glave, umesto da putanja prave linije. Moguće greške predstavljaju i položaj ramena, kao i izbačaj tega ukoso iznad glave, pod uglom koji stvara napetost u mišićima i može da dovede do povrede. Česte nepravilnosti prilikom izvođenja ove vežbe se javljaju usled nedovoljne i površne putanje tega.


ZGIBOVI

Jedna od najuobičajenijih grešaka prilikom zgibova je što se glava ne uzdiže iznad šipke. Nedovoljno spuštanje tela je takođe jedna od nepravilnosti kod vežbanja zgibova.


SKLEKOVI

Osnovna greška koju maltene svi muškarci prave jeste nedovoljna i plitka izvedba sklekova, kao i previše usko postavljena ramena, koja se često izvijaju na spolja dok vežbate, što je potpuno pogrešno.

Položaj zadnjice odnosno iskrivljeno telo dok radite sklekove, koje uzrokuje spuštanje samo gornjeg dela tela dok su leđa i zadnjica maltene na podu, takođe je uobičajena greška prilikom vežbanja.

 

Tags: sklekovi, zgib, čučnjevi, izdržaj
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.