Važnost BCAA aminokiselina

Važnost BCAA aminokiselina - Xplode Nutrition

BCAA čine leucin, izoleucin i valin. Sve tri su esencijalne aminokiseline, što znači telo ne može samo da ih sintetiše iz ostalih aminokiselina, nego ih nužno morate uneti hranom ili suplementacijom. BCAA čine 40% dnevne potrebe od ukupno 9 esencijalnih aminokiselina (ostale su: fenilalanin, treonin, triptofan, metionin, lizin i histidin). Osim toga, čine cca 35% mišićnog tkiva.

AMINOKISELINE RAZGRANATOG LANCA

Ako ste čitali o suplementima za izgradnju mišića, verovatno već znate dosta toga o BCAA. Udubljivanje u nauku može postati zamorno, ali ono što zaista treba da znate jeste da su aminokiseline razgranatog lanca sastavljene od tri esecijalne aminokiseline (leucin, izoleucin, valin).

BCAA 8:1:1 300g Ukus Cola

Razgranati lanac aminokiselina BCAA obuhvaća Leucin, Izoleucin i Valin. Smatraju se esencijalnim aminokiselinama jer čovjek ne bi mogao opstati ukoliko nisu prisutne u njegovoj ishrani. Za razliku od ostalih aminokiselina, većina unešenih BCAA se metabolizuje direktno u mišićima. Ovaj jedinstven proizvod smanjuje katabolizam mišića.

VAŽNOST BCAA !!!

Kada sastavljate efikasan nutricionistički ili sportski program, ne možete, a da na listu potrebnih suplemenata ne uvrstite aminokiseline razgranatog lanca, jednog od najkorisnijih i najučinkovitijih suplemenata. Naravno, govorimo o esencijalnim aminokiselinama, leucinu, izoleucinu i valinu.

USKORO - NOVO!!! L-ISOLEUCIN 100 Caps

Kao bitan nutrijent, izoleucin se ne sintetizuje u organizmu, zbog čega se mora konzumirati, obično kao sastavni deo proteina. U biljkama i mikroorganizmima, sintetizuje se preko nekoliko karika, počevši od piruvatne kiseline i alfa-ketoglutarata.

U ovu biosintezu su uključeni sledeći enzimi:

ZAŠTO JE DOBAR BCAA 8:1:1 ?

BCAA čine leucin, izoleucin i valin. One su preko potrebne za održavanje mišića tokom fizičkog stresa i vežbanja. Istraživanja su pokazala da suplementacija sa BCAA može sprečiti nastanak umora usko regulišući priliv triptofana u mozak.

Suplementacija za početnike

Pravilno korišćenje suplemenata uvelike će pomoći poboljšanju vašeg zdravlja, performansama, a samim tim i vašeg fizičkog izgleda. Predstavljamo vam sedam suplemenata koji će vam pomoći u ostvarivanju ciljeva, kakvi god oni bili.
Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.