Suplementi u sportu

Suplementi u sportu - Xplode Nutrition

U poglavlju o suplementima želimo pre svega da vas naučimo da je neophodno doneti dobro promišljene odluke u vezi sa korišćenjem suplemenata i specijalne sportske hrane koja se reklamira kao hrana koja pojačava sposobnost i zadovoljava sve potrebe sportista tokom takmičenja.

ŠTA JE ZAPRAVO BODYBUILDING!!!

Bodybuilding je proces maksimizacije mišićne hipertrofije (mišićnog rasta) kroz kombinaciju treninga opterećenje (treninga sa bučicama), adekvatnog kalorijskog unosa hrane i odmora (regeneracije) kao triju najvaćnijih komponenata bodybuildinga.

TIPOVI GRAĐE

Sredinom pedesetih godina prošlog veka, američki psiholog W.H. Sheldon je otkrio da je rad suština razvojne biologije. Konačno, postalo je moderno klasificiranje po vrsti telesne građe. Ono ima dojam naučne istine, iako se ne temelji sa samoj nauci, već na nedokazivoj filozofiji. Danas, bodybuilderi i svi drugi koji imaju treninge sa tegovima će odmah odmeriti vaš telesni tip.

WELLNESS FITNESS

Uvod Kategorija wellness fitness je osmišljena za žene koje žele da razviju građu koja je manje mišićava, pomalo atletska i estetski privlačna sa blagom disproporcijom gornjih i donjih udova , na taj način da su donji udovi jače razvijeni .

Najidealnija dužina trajanja treninga

Kada govorimo o dužini trajanja treninga, moramo da naglasimo da duži trening neće obezbediti veće mišiće. Činjenica je da ljudsko telo veoma složeno i da se u njemu svakodnevno vodi na hiljade hemijskih procesa. Takođe, poznato je da su za pravilno funkcionisanje organizma u velikoj meri odgovorni hormoni.

XPLODE CLASSIC 2017

8. Aprila 2017 godine u Theatro & Opera Madlenianum u Zemunu, održaće se drugi po redu Festival Bodybuildinga i Fitness-a sa početkom u 17h. U prepodnevnim časovima predviđen je seminar Bikinija i Bodybuildinga gde će vodeće svetske zvezde Bikinija i Bodybuildinga prezentovati pozinge. Takođe, govoriće o ishrani i treninzima. Nakon završetka, predviđen je banket za učesnike Festivala u foajeu Madlenijanuma. Želimo vam dobrodošlicu.

NOVA FITNES NAUKA

Vaše telo sadrži dosta mišićnih vlakana tipa I (sporog trzaja) koji su zaduženi za izdržljivost. Pored toga sadrži i vlakna brzog trzaja IIb, zadužena za „sve ili ništa“ pokrete – skokove, sprinteve i podizanja. Između ova dva tipa su i brza vlakna IIa koja su „na zadatku“ nekoliko minuta. Mišićna vlakna tipa IIb ne samo da su najveća, nego ona imaju i najveći potencijal da postanu još veća.

FUNKCIJE PROTEINA

Proteini uneti ishranom razgrađuju se u aminokiseline, a aminokiseline iz hrane (esencijalne) udružuju se s drugim aminokiselinama koje proizvodi organizam (neesencijalne), gradeći nove proteine – rezervoar aminokiselina u organizmu.

Pages

Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.