Stvari koje nikada ne treba da radite u teretani

Stvari koje nikada ne treba da radite u teretani

Svuda u životu postoje nekakva pravila lepog ponašanja, o tome nas uče od malena, bonton u kući, poslu, na ulici, pa tako postoji i bonton za teretanu.

NE KORISTITE STRUNjAČU ILI BENČ BEZ PRETHODNOG ČIŠĆENjA

Prljave podloge za istezanje ili vežbanje na benču ponekad mogu da sadrže viruse, bakterije ili gljivice. Ako određeni deo vašeg tela ili ogrebotina dodirne bakterija zaražene površine, možete da dobijete tešku infekciju.

Trebalo bi da svaka teretana poseduje različite sprejeve, maramice ili sredstva za dezinfekciju, koje možete da koristite. Uvek očistite benč ili otirač pre i posle korišćenja.


Creattack - Poruči odmah

Želite brz i jak mišića i mišićne snage, punoću i čvrstoću mišića? Za vas smo pripremili nešto posebno - CREATTACK !!!

Brz, jak rast mišića i mišićne snage, za ozbiljne bodibildere koji žele ekstremne rezultate. Kreatin za profesionalce je anabolički ojačan sa tri vrste kreatina kako bi obezbedio bodibilderima maksimalno povećanje veličine i snage mišića.

Xplode Creattack predstavlja klinički dokazani anabolički kreatinski preparat koji je stvoren na naučnoj bazi kako bi omogućio bodibilderima da razviju eksplozivne mišiće i snagu.

Creattack - Poruči odmah


NEMOJTE DA SE TUŠIRATE BOSI

U tuš kabinama se lako šire zaraze, pa je veoma bitno da se ne tuširate bez papuča koje će biti otporne na vodu.


NE DELITE SAVETE AKO IH NIKO NE TRAŽI

Izbegavajte da slobodno i bez ikakvog pitanja (čak i dobronamerno) savetujete kolege u teretani iz dva razloga: oni će reagovati defanzivno i odbaciće vašu kritiku, a moguće je da su vaši saveti pogrešni.

Osim ukoliko ih njihove tehnike vežbanja ne ugrožavaju (ili druge u teretani), izbegavajte da delite savete.


NE VEŽBAJTE U ZAKRČENIM DELOVIMA TERETANE

Delovi poput ulaza, izlaza i hodnika rezervisani su za šetnju i kretanje ljudi, a ne za vežbanje iskoraka, korišćenje ketlbela ili preskakanje konopca. Možete da povredite sebe ili prolaznika.


NE ZLOUPOTREBAJTE SPRAVE

Mašinu za ramena upotrebljavajte kao mašinu za ramena, a ne kao za kompleks vežbi za gluteus.

Pre svega, oduzimate vreme nekome ko želi da vežba baš na toj spravi, za određenu grupu mišića, a možete da se povredite ili polomite mašinu.


NE MUVAJTE DEVOJKE U TERETANI

Teretane su super mesto da upoznate devojku, koja deli ista interesovanja kao i vi, a pritom drži do svog izgleda.  Ipak, teretane su loše mesto da zurite u devojku koja vežba, pretvarate se da joj delite savete.


NE POZAJMLjUJTE OPREMU BEZ PITANJA

Sve klupe su zauzete, svi žele da koriste iste tegove, a stalno vas pitaju koliko još serija planirate da uradite.

Ali ako vidite slobodan benč s nekim ko stoji u blizii, pitajte pre upotrebe.


NE KUCAJTE PORUKE DOK HODATE

Rizikujete da povredite sebe ili nekog drugog, besciljno lutajući po punoj sali. Može se desiti da hodate u susret nekome ko vežba, da ometate nečije dizanje tegova ili da se sudarite sa mašinom.


NE VEŽBAJTE BEZ MAJICE

Ovo se iz nekog čudnog razloga ipak dešava. Poštujte kolege u teretani i zadržite odeću na sebi dok vežbate.

Onim momcima koji vežbaju bez majice u teretani kako bi se pokazali, moramo da otkrijemo da takav potez reflektuje zapravo nesigurnost i manjak samopouzdanja.

 

Tags: bonton, bonton u teretani, teretana
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.