Led kod sportskih povreda - da ili ne?

Led kod sportskih povreda - da ili ne?

Sigurni smo da mnogi od vas otvaraju zamrzivač i vade kese sa ledom kako bi olakšali bolove i otoke koji su zadobijeni u teretani...

Sportske povrede su uobičajna stvar kod svih osoba koje se aktivno bave treningom. Teretana, kao najpopularniji vid treniranja, danas postaje mesto gde se najčešće povreda dešava, a te povrede su obično povrede zglobova i istezanje mišića.


Creamass 2 kg

Creamass

Creamass predstavlja savršen balans proteina, kreatina, masti i karbohidrata.
Na osnovu samog sastava svrtava se u gejnere. Obzirom da u njegov sastav
ulaze visokokvalitetni nutritijenti on je jedan od najkvalitetnijih gejnera na tržištu.

U njegov sastav ulazi i snažan vitaminski kompleks koji će pozitivno uticati na Vaše zdravlje.
.
Iskoristite akcijsku cenu -15%
Creamass 2 kg: 2.490.00 Din

Creamass - Poruči odmah


Povrede su obično propraćene oštrim bolovima i otocima, pa zbog toga mnogi od nas jure za ledom kako bi ublažili tegobe. Istraživanja su pokazala da 85% ljudi koji treniraju koriste led kako bi ublažili povrede, ali najnovija istraživanja sada pokazuju da led može doneti više problema nego koristi.

Naučnici su utvrdili da led usporova telo i da se imunološki usporava borbu protiv upala i bola, te da povrede mogu duže da traju i da budu bolne ako ih lečite ledenim oblogama.

Hladnoća leda umrtvljuje kožu i na taj način stvara osećaj lagodnosti, ali isto tako se i drugi procesi u telu usporavaju što dovodi do pogoršanja povrede i pojačanja bola, kada efekat leda oslabi.


ICE POWER


Zato doktori savetuju da izbegavate korišćenje leda i hladnih obloga, već da koristite medicinske kreme / sprejeve / obloge koje su namenjene za bolove i otoke, jer one imaju antiflamatorno dejstvo i jer su posebno napravljene sa ciljem da vam pomognu.

 

Tags: sportske povrede
Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.