Koliko brzo možete da nabildujete mišiće?

Koliko brzo možete da nabildujete mišiće?

Kada krenemo da treniramo, obično se pitamo koliko će nam biti potrebno da dođemo do željene forme.

Ukoliko je i vaš cilj da izgradite mišiće u kratkom roku, bitno je da znate da pod optimalnim uslovima, možete da očekujete da dobijate oko 450 do 900 grama mišićne mase mesečno.


Casein

Casein

Casein formira gel u stomaku i omogućava dugotrajni proces otpuštanja amino kiselina u krvotog, čime se obezbeđuje bolja apsorpcija. Ovo otpuštanje amino kiselina može trajati i po nekoliko sati.

Što se Caseina tiče on je protein izbora pred spavanje upravo zbog njegovog svojstva laganog oslobađanja aminokiselina u krvotok.

Velika prednost Caseina u odnosu na Whey protein je to što dramatično usporava proces razaranja proteina. Poznato je da rast mišića zavisi od balansa raspada i sinteze proteina.

Casein - poruči odmah


Ipak, morate da imate na umu da većina muškaraca, koji žele da nabilduju mišiće, uglavnom napreduju 450 grama mesečno.

OPTIMALNI USLOVI

Verovatno se pitate šta znače optimalni uslovi? Ovakvi uslovi podrazumevaju da da se hranite pravilno i da konzumirate prave namirnice, kao i da trenirate naporno i isključivo za rast mišića. Ono što je takođe neophodno je redovan i kvalitetan san.

Trebalo bi uspostavite jasnu granicu između konzumiranja hrane, koja je dovoljna da izgradite mišiće, ali da pritom ne unesete mnogo masti.

Možete da jedete sve i svašta u želji da dostignete Hulka, ali će se u tom slučaju mišići sagoreti ispod masti, a vi ćete morati ponovo da radite na izgradnji mišića.

Postoji efektan i najbolji način da nabildujete mišiće i snagu, a to je da kombinujete poseban način ishrane i treninge, jer tako nećete dobiti previše masnih naslaga.

Možete da nabildujete mišiće, ali nemojte da očekujete da ćete za kratko vreme dobiti neverovatno velike mišiće, već budite strpljivi i vredni.

 

Tags: mišićna definicija, mišićna masa, mišići
Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.