Kako da povećate široke leđne mišiće

Kako da povećate široke leđne mišiće

Povećajte opseg pokreta tokom svojih vežbi kako biste dodatno još više razvili svoje široke leđne mišiće.

Ako želite da podižete velike težine, prevashodno ćete morati da naučite vežbe koje od vas zahtevaju određenu snagu pri vučenju. A ako želite veća leđa, onda ćete morati da naučite da se kod tih vežbi ne oslanjate na snagu ruku, već na snagu širokih leđnih mišića ili latisimus dorsa. Jedini način da ovo uradite je da “napadnete” vaša leđa na treningu i da radite više, duže i jače. Ukoliko niste spremni na težak rad, koji uključuje izolaciju vaših leđnih mišića i ako ne budete radili svaki pokret kontrolisano i do kraja, vaša leđa će zaostajati za ostalim delovima tela.


100% Whey protein 2 kg

100% Whey protein 2 kg

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani. Organizmu obezbeđuje blokove aminokiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo, ali i jaku podršku imunološkom sistemu, jer na njega deluje slično kao antioksidanti.

100% Whey 2 kg - Poručite odmah


Realno gledano, nemoguće je izlovati široke leđne mišiće i mišiće gornjeg dela leđa. Razlog tome leži u kompleksnom rasporedu mišićnih vlakana, koja se kreću u nekoliko smerova. Upravo zbog toga ćete morati da rastavite svaku vežbu na delove i da je radite pod uglovima koji najviše odgovaraju vašoj konstituciji. Možda ćete čak morati i da smanjite vaša standardna opterećenja sa kojim radite kako biste osetili pun opseg pokreta.


Kod treniga za leđa pozicije laktova su ključne. Ukoliko dopustite da vam laktovi pobegnu na stranu, više ćete aktivirati gornje leđne mišiće i trapezoid. Ukoliko spustite laktove uz telo, primetićete kako vam rade i široki leđni mišići. Vežbe koje čemo vam navesti u treninzima ispod će pogoditi vaša leđa iz svakog mogućeg ugla i izolovaće latisimuse koliko god je to moguće i vašem telu dati željeni V oblik.


TRENINZI

Isprobajte ova dva treninga u naredne četiri nedelje kako biste dobili i na snazi i na veličini.


TRENING 1

Veslanje na sajli; Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

Zgib (ako nemate dovoljno snage za zgibove, ovu vežbu zamenite sa vučenjem na lat spravi); Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

Jednoručno veslanje na sajli; Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

Potisak na latu sa ispravljenim rukama; Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 90 sekudni


TRENING 2

Potisak na latu sa ispravljenim rukama

Potisak na latu sa ispravljenim rukama; Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 90 sekudni

Zgib; Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 2 minuta

Veslanje na sajli (širok hvat); Serije: 4; Ponavljanja: 12; Odmor: 90 sekundi

Jednoručno veslanje na sajli; Serije: 4; Ponavljanja: 8; Odmor: 2 minuta

 

Tags: trening leđa, lat mašina, potisak na latu, zgib, veslanje na sajli
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.