Četiri naučno dokazana načina motivisanja

Za izvršenje određene zamisli motivacija obično predstavlja i više od pola samog posla. Ako se dovoljno dobro motivišemo i ako smo samim tim dovoljno odlučni da nešto uradimo, na putu ka ostvarenju cilja nas neće zaustaviti čak ni to što nas drugi odgovaraju i od samog pokušaja.

Obično svaka osoba sama pronađe način kako da sebe motiviše, a ovo što donosimo u nastavku teksta su četiri načina motivacije koji su i naučno potvrđeni kao uspešni.

1. Nagradite sebe

Jednostavno nagradite sebe na način da kupite nešto što jako želite, odmah nakon što ispunite zacrtani cilj. Sama pomisao na kupovinu željenih cipela, tašnice, mobitela ili nečega drugog, biće dovoljno dobra motivacija.

2. Javno obećanje i ugovor

Kada osoba sama sebi da određeno obećanje to može biti dobar podstrek ka ispunjenju cilja, ali kada pred drugim osobama to isto kažete i tome još dodate da ćete na primjer prijatelju/prijateljici dati svaki put 10KM ako prekršite neku zabranu, radi se o potpuno novom nivou motivisanja.

3. Okružite se pozitivnim mislima

Ako jasno zamislite kako izgleda vaš određeni cilj, biće vam puno lakše da osmislite kojim putem ćete doći do toga. To je ujedno i jedini pravi način držanja pravilnog kursa tokom cijelog putovanja ka ostvarenju zamisli.

4. Plaćanje

Plaćanje je najprovjereniji način motivisanja, a istraživačima nije bilo teško otkriti da kada je jednom prilikom ponuđeno plaćanje vežbačima za svaku posjetu teretani, broj treninga odjednom udvostručen.

Copyright © 2019, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.