Dijetni plan - 3 jabuke na dan

Dijetni plan - 3 jabuke na dan

Dijetni plan 3 jabuke na dan osmislila je američka nutricionistkinja Temi Flin. Naime, Temi je primetila da njeni klijenti koji pre obroka pojedu jednu jabuku, gube na težini bez promena navika u ishrani.

Dalje je sledilo eksperimentisanje i pokušaj da se sličan metod primeni i kod drugih klijenata. Rezultati su bili više nego dobri: samo jedenjem jedne jabuke pre svakog obroka klijenti su gubili prosečno 1 kg nedeljno! Temi je sve ovo ohrabrilo i nastojala je da iz ove činjenice izvuče što više: kreirala je i pomoćni dijetni plan koji još više podstiče gubitak težine, plan koji je poznat kao  "3 jabuke dijeta" ili "3 jabuke na dan".

Ova dijeta podrazumeva konzumiranje jedne jabuke pre svakog glavnog obroka. Ideja je da vlakna kojima je jabuka bogata lako zasite čoveka i da će mu zbog toga biti potrebno manje hrane za obrok, a usput će mu smanjiti žudnju za slatkim.

Da bi jedna dijeta bila dobra za vaše telo, ona prevashodno mora da bude raznolika, ne bi li vašem organizmu pružila sve potrebne sastojke. Dijeta s jabukama je upravo takva, a namenjena je osobama koje žele da se na zdrav način reše nakupljenih kilograma.


Preporučene namirnice:

- Voće, sušeno i koštunjavo voće, sveži sir, jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, teletina, riba, integralni pirinač, ovsene pahuljice, brokoli, prokelj, blitva, spanać, sveža zelena salata i paradajz.


Dnevni meni sadrži vrlo malo ugljenih hidrata, a sasvim dovoljno proteina koji dokazano smanjuju apetit. Ako vežbate, dodatno pijte Whey proteine.

Napomena: izbegavajte slatkiše, a  ukoliko osetite snažnu želju za slatkim pojedite kocku tamne čokolade.


100% Whey protein

100% Whey Protein

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani.

Odaberite jedan od 4 vrhunska okusa:

Čokolada | Jagoda | Lešnik | Vanila

Brza dostava širom Srbije ☎ +381 64 429 1118

100% Whey Protein - poruči odmah


PRIMER JELOVNIKA:

Doručak: jabuka, omlet sa nemasnim sirom, šolja kuvanog ovsa.

Užina: komad nemasnog sira, šolja nemasnog jogurta.

Ručak: jabuka, pileća prsa sa roštilja, 2 šolje parenog brokolija. Šolja mrkog pirinča

Užina: kapućino šejk ili whey proteinski šejk

Večera: jabuka, losos sa roštilja, zelena salata.


Važna napomena

Postoje i nažalost su vrlo popularne "Dijeta jabukama 3 dana" i verzija, "Dijeta jabukama 7 dana", u kojima se u svim obrocima jedu samo jabuke i ništa osim jabuka. Takodje ova dijeta je jako niskokalorična jer se tokom dana unese svega 1000-1200 kalorija.

Međutim ova dijeta može da bude vrlo opasna jer osim jabuka ne unosite nšta drugo.

Mane dijete "Dijeta jabukama 3 dana " ili "Dijeta jabukama 7 dana" 

VEOMA JE OPASNA i NIJE DUGOROČNA!
– restriktivna je što se tiče unosa kalorija, tako da ako budete primenjivali ovu dijetu možete osetiti malaksalost, glavobolju i nervozu
– može da prouzrokuje želudačne kiseline zbog većeg unosa jabuka
– nakon što se dijeta završi ljudi uglavnom počinju da se prejedaju i tako prouzrokuju jo-jo efekat i povrate kilograme nazad.

Jabuka jeste zdrava voćka, i neophodno je da je unosimo svakodnevno, međutim ova veoma popularna dijeta koja se može pronaći na mnogim sajtovima je veoma opasna!

Zato ne brkajte nazive dijeta "3 jabuke na dan" sa "Dijeta jabukama 3 dana" ili "Dijeta jabukama 7 dana".

 

 

Tags: dijeta, 3 jabuke na dan, jabuka
Copyright © 2023, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.