5 stvari koje morate znati o proteinima

5 stvari koje morate znati o proteinima | Xplode Nutrition

Proiteini su glavni gradivni blok naših mišića i obično proteinsku ishranu najviše primenjuju muškarci koji treniraju i koji povećavaju svoju mišićnu masu. Ipak, često se dešava da muškarci zapravo ne znaju sve kvalitete i prednosti proteina i da dosta puta ne koriste njihovu nutritivnost kako treba.

Zato smo mi odlučili da vam predstavimo 5 stvari koje morate znati o proteinima, ako iz njih želite da izvučete maksimum.


Whey Powder 500 gr

Whey Powder

Whey Powder se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase.

S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka.

Whey Powder


1. Proteini su kvalitetniji ako se životinje kvalitetnije hrane

Vrlo je važno da konzumirate meso koje je zdravo i koje je organsko. Životinje koje su hranjene nezdravim susptancama i koje su kljukane hemikalijama u sebi sadrže nezdrave hemijske elemete, pa samim tim i proteini iz takvog mesa ne mogu biti kvalitetni. Zato je vrlo važno da potražite meso za koje ste sigurni da je zdravo.


2. Proteini nisu samo za mišiće

Iako jesu osnovni gradivni element mišića, proteini su takođe važni za vaše kosti, krvne sudove, hormone, pa čak i seksualni nagon.


3. Višak proteina ne znači da je to dobro

Za vreme jednog  obroka možete apsorbovati samo 25-30g proteina, što znači da sve preko prođe kroz vaš sistem.Zato je važno da jedete češće i manje ako želite da dobijete na mišićnoj masi.


4. Obratite pažnju na izvor proteina

Morate se truditi da proteine dobijate iz hranljivih namirnica. Ako jedete lososa, to znači da ćete pored proteina uneti i mnogo omega 3 kiselina, što je vrlo korisno za vaše telo, ali ako jedete proteinske čokoladice, pored proteina ćete uneti i dosta šećera, što može prouzrokovati probleme sa vašim zdravljem.


5. Unosite različite proteine

Nije dobro ako se fokusirate samo na proteine istog tipa. Zbog toga treba da jedete raznovrsnu hranu i da konzumirate jaja, ribu, piletinu, govedinu, svinjetinu, jagnjetinu, a takođe trebate jesti  povrće koje sadrži biljne proteine koji su takođe vrlo zdravi za vaše telo.

 

Tags: proteini
Copyright © 2020, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.