3 jednostavna jela za izgradnju mišića

3 jednostavna jela za izgradnju mišića

Protein je supergorivo za vaše mišiće.

On ubrzava oporavak vaših mišićnih vlakana nakon teškog treninga, ali i pomaže u pravljenju novih i jačih u procesu oporavka. I pored toga što vam pomaže da izgradite mišiće, protein vam pomaže da istanete vitki jer je zahteva dosta kalorija za varenje.

Naravno do ne znači da morate da jedete nenormalne količine belog mesa. Suplementi su jednostavan način da unesete dovoljno proteina na dnevnoj bazi, tvrdi Majk Rasel doktor i savetnik za zdravu ishranu. Ukoliko dodate svoju omiljenu grickalicu pre ili posle treninga, uvidećete siguran rast vaših mišića.

Mi ćemo vam sad predstaviti 3 ukusna recepta koja će vam itekako pomoći pri izgradnji mišića.


100% Whey protein 2 kg

100% Whey protein kompanije Xplode Nutrition je brzorastvarajući, instant protein iz surutke, koji se smatra jednim od najkvalitetnijih izvora proteina u ishrani. Organizmu obezbeđuje blokove aminokiselina koje se ugrađuju u mišićno tkivo, ali i jaku podršku imunološkom sistemu, jer na njega deluje slično kao antioksidanti.

100% Whey 2 kg - Poručite odmah


ČIA PUDING

SASTOJCI:

1 zrela banana
2 supene kašike 100% Whey proteina sa okusom vanile
pola šolje i još jednu supenu kašiku bademovog mleka
jedna i po kašičica čia semenki

 

PRIPREMA

U blenderu promešajte zajedno protein, bananu i mleko. U tu smesu ubacite i čia semenke, promešajte laganalo i ostavite dok se smesa ne stvrdne, za to će vam biti dovoljno 3 sata. (trebalo bi da bude čvrsta kao i puding). Kada budete servirali može te da stavite i neko bobičasto voće kao ukras.

Ovaj recept dovoljan vam je za jedno do dva serviranja.

PROTEINSKI SLADOLED

SASTOJCI:

1 smrznuta banana
1 šolja bademovog mleka
1 merica 100% Whey proteina sa okusom vanile

 

PRIPREMA

U blenderu izmešajte sve sastojke dok se ne pretvori u smesu bez gromuljica. Koristite manje  bademovog mleka za gušću teksturu. Dodajte toping po želji, kao što je na primer istopljena tamna čokolada ili iseckani badem.

Sastojci su dovoljni za jedno serviranje.

KAŠA OD BANANE I ORAHA

SASTOJCI:

1/3 šolje ovsene kaše
1 iseckana banana
1 merica 100% Whey proteina sa okusom vanile
2 kašičice iseckanog oraha
1 šolja vode

 

PRIPREMA

Pomešajte vodu i ovas u činiju i zagrejte je u mikrotalasnoj jedan do dva minuta. Promešajte i pustite da odstoji još jedan minut. Zatim u smesu ubacite protein, bananu, orah i ovsena kaša za jednu osobu je spremna.

Tags: proteini, čia puding, proteinski sladoled, proteinska kaša
Copyright © 2024, Xplode Nutrition. Developed by Animat studio.